Dop present

 
Ett rosa kakfat från Mynteserien. Sött till den söta!!!
 
Hård åtgång på allt vi hann göra iordning till nyår , så det blir till att börja om i morgon. Mycket beställningar till lördag så det lär bli ännu en full arbetsdag!
För tillfället är det många som köper av Mynteporslinet , eftersom det är prishöjningar på gång är det verkligen läge att fylla på nu, än har vi lite att plocka fram men från och med nästa sändning är det prishöjt!!!
Ha det bra!!
Charlotte
 
 

Dagens brudbukett

 
Fint vintrigt, med matchande armband till alla tärnorna !
 
 
Vi önskar brudparet lycka till!!

Nyårs fint

 
 
Hej!
 
Lite öppettider  för helgen ;
Lördag 10 - 15
Söndag 11 - 16
Nyårsafton 10 - 14
Nyårsdagen stängt
 
Välkommen in till oss!!!

Mellandagar

 
Nu är en av årets jobbigaste dagar avklarad, det är alltid jätterörigt i butiken och i ALLA utrymmen bakom. Sista dagarna innan jul är det så mycket att göra och så stressigt och så långa arbetsdagar att man bara hinner och orkar det som MÅSTE göras. Allt annat får vänta.Så den 27:de är det alltid bud att ringa som man inte fått tag i mottagaren, många är bortresta , fel adresser, fel telefonnummer osv.. och oändligt mycket städning.  Till nyår ska det dessutom göras vårfint (!) i butiken. Vårlökar och våriga blommor, det är väl fint men jag tycker det är för tidigt, jag firar fortfarande jul, men så har det varit och så ska det tydligenen vara. Jag tycker det är underbart att ta in vårlökar när vi städar bort julen vid tjugonda Knut. Julgransplundring är roligt att ha för både stora och små. Det är så bråttom med allt nu för tiden (ja, jag vet,jag låter som en gnälltant, men det står jag för) julen ska firas i advent och slängas ut senast till nyår.
Inte hos oss , advent är väntan på julen, granen och allt annat tas in typ dagen före julafton och då börjar vårt julfirande. Jag har alltid älskat vårt hem extra mycket så här års. Kvällarna är underbara när man kan sitta i lugn och ro med granen tänd och levande ljus som sällskap. Julefrid. 
Annars pågår planeringen inför nyårsfirandet för fullt här hemma , vi blir många runt matbordet!!! Ska bli roligt.
Nu rear vi ALLT julpynt och de julblommor som är kvar och så laddar vi för ett lite glittrigt nyår!!!  Tulpanbuketter och annat nyårsfint ska produceras , så det blir full fart som vanligt.
Ha det bra och tack för att Du tittade in!
Charlotte
 

Julblommor

 
En amaryllis och en julstjärna var allt juligt i blomväg i hemmet innan tjejerna stängde butiken och kom hem på julaftonens eftermiddag. Hade förberett korvtråget med mossa,  nu fick jag mina Gaultheria som jag önskat och några Brillant star som de sparat åt mej. Pryder nu matsalsbordet. Där sitter vi länge så här års när vi får vara hemma lite.
 
 
Mossa och kottar , inga blommor men de pryder ändå sin plats i matsalsfönstret.
 
 
Fin julbukett fick jag av mina flickor !
 
 
Hos Kristus statyn står det vita tulpaner och lärkkvistar. Det är ju tack vare Dig Jesus som vi firar Jul!!
 
 
Under granen blev det tomt igen.
Hoppas Du som tittar in, har haft och fortsätter att ha, en fin julhelg ! Det betyder ju väldigt olika saker för oss alla , men att vi kan prioritera det som betyder något. Jag har som vanligt inte hunnit sånt som jag borde ha gjort ,det är många som jag skulle hälsat på eller ringt. Antar att det är flera som känner så , men imorgon är en ny dag,  med nya möjligheter.
Allt gott!!
Charlotte
(Tack tjejer för fin julklapp!!)
 

Under granen

 
Det har börjat komma lite paket , det blev mer, två små barnbarns första jul..

Julaftonsmorgon

 
Mörker och snöoväder..
 
 
..men inne är varmt och mysigt.

Mina gamla kära grejer

 
I år har jag gjort nåt som det var många år sedan sist , jag har tagit fram gamla handbroderade dukar. Det kändes mysigt att göra det nu.
 
 
Har några sådana här korgar som alltid har funnits hemma , jag har alltid tyckt om dem och använder dem till lite olika saker , de är gjorda av en farbror som bodde uppe på Billingen och jag tror att han livnärde sig på detta. Nu fick clementinerna bo där.
 
Det här är tant Annas baktråg , i år fick julkorten och farfars gamla kikare husera där.
 
 
Det här fina ljuset har jag sparat på , brukar inte göra det annars men här blev jag lite snål , det börjar bli lite dammigt nu så på julafton ska vi använda det!!
Det är inte många hörn av vårt hem som är presentabelt än men så har det vart förr och det blir jul ändå.
Dags att sova , lille K. och hans mor sover här i natt i snöstormen , den värsta blåsten har nog avtagit nu men det ligger på ordentligt än , så är det när man jobbar med blommor och snöröjning!!!
En riktigt God Jul till Er alla ! 
Charlotte
 

Årets jul

 
Hemma , liggandes sjuk före jul är ingen höjdare , men så blev det i år, husbandet en hel vecka , så det är väl inte så konstigt att jag fick det också. Tjejerna har slitit hårt på jobbet, de är så duktiga!!!! Nu är det bara några timmars jobb imorgon på julafton sen är det över för det här året. Men redan Annandagen måste vi jobba igen , fast vi har inte öppet!!! 

Välljudande besök

 
Vi fick en julsång levererad i butiken !!! Vackert och jättemysigt . Sånt kan tydligen hända under Tomtenatta i Skövde city.

Oj , oj , oj ...

..va många som tittat in här !  Jätteroligt , nu har lillan gått hem , det är natt och dags att sova några timmar , det blir en låååång dag i morgon. Har Du möjlighet så titta in till oss mellan 18-22 , Tomtenatta , massor av erbjudande!!
Charlotte

Oj , oj , oj ...

 
mycket blommor, mycket jobb och mycket kunder. har lilla n i famnen , det går så där för mormor att skriva med en hand. snart , snart kommer hon att hjälpa till.
 
 
 

Möbelrea

 
Nu lämnar vi 30 % på de här möblerna!!! Köper Du både stolen och bordet får Du 50 % !
 
 
Kan de va nåt??
Välkommen in till oss!!
Charlotte

Julklapp

 
Du vet väl att Du kan köpa den perfekta julklappen hos oss!!!
På tal om julklappar , på torsdag är det Tomtenatta i Skövde city, då har vi mängder med erbjudanden mellan kl 18-22!! Det får Du inte missa!!!

Oj , oj , oj ...

 
..nu är det över för i år , många , många tärnkransar och ett antal luciakronor har det lindats. En del för användning många mil bort. Men nu är det ett år till nästa gång.
 
 
Begravningsbinderi är det hela året. Det är fint att följa årstiderna i blom och färgval.
 
 
Helleborus, en älsklig årstidsblomma.
Inte mycket tid och ork för något annat än jobb, jobb , jobb.. så är det i blomsterbranschen så här års. Inte lika illa som när jag var liten , då var pappa inte hemma på tre dygn före julafton , de sov några timmar på jobbet. När han kom hem på julafton sov han på soffan. Jag åker i alla fall hem och sover!! Förhoppningsvis blir det full fart i veckan som kommer , det är ju lite knepigt när julafton är på en måndag.

Vinter

 
Vackert med istappar , inte så bra att det läcker värme men väldigt vackert!
 
 
Allting i vår trädgård har så fina snöhattar.
Hoppas Du har det bra , vi bara jobbar , så är det i vår bransch så här års.
Charlotte

Kranskurs

 
Anna , vår nyaste florist
 
 
 
Hembakt fika och hemmagjort godis.

Vår jul

 
Olika stilar men alla juliga!
 

Gustafssons blomsterodling

 
Efter vi stängt för dagen idag var vi hos vår grossist och fick god julmat. Handlade blommor till måndag morgon och beställde lite växter till våra julgrupper.
 
 
 
 
Det andra ljuset brinner.
För mej är det dags att sova , seriös arbetsdag imorgon. God Natt !
Charlotte

Broddetorps kyrka

 
 
När jag var och lämnade begravningsbinderi igår var det så fint i vapenhuset att jag blev tvungen att fota lite.
Vilken härlig känsla någon har som ställt dit de här fina enarna, så vackert.
 

Ib Laursens Mynte

 
Tänk att det inte är så länge sedan det såg ut så här i trädgården !
Nu är det läge att fylla på Ditt lager av Mynteporslinet för det är rejäla prishöjningar på gång. EU har infört höga tullavgifter på porslin och keramik producerad utanför EU ,  så nästa gång vi beställer mer blir det till helt andra priser.
Perfekta julklappar är det ju också!!
Välkommen till oss om Du kan ta dej fram genom snön!!
Charlotte

Mörker

 
Mörkt när man går och mörkt när man kommer hem..
 
 
....då är det skönt med ett tänt ljus !

Fint

 
Handgjorda lussekatter ska vi börja sälja imorgon , fina !!!
 
 
Det är vinter nu , får se hur det är när vi vaknar imorgon.
Sov så gott.
Charlotte
 
 
 

Advent

 
Adventsarrangemang som vi sålt i helgen.
 
 
Ett hörn av butiken
 
Från det röda fönstret.
Det har varit en lång helg och nu är det dags för vila. I morgon bitti ska det läggas order på växter till julgrupper. Då behöver man vara klar i skallen. Inköpen av snitten till veckans begravningar ska också planeras. Hoppas det kan bli lite bättre uppdatering här på bloggen också. Lite extra erbjudande kommer dyka upp här.
Tack för att Du tittade in.
Charlotte
 

Julskyltning

 
Lite bilder på skylten innan vi tog bort pappret !
Här går tillvaron i 190 , mer bilder kommer !
Mycket fint har vi , som vanligt har vi inte hunnit allt vi skulle vilja men vi jobbar på det!!
Hej så länge , Charlotte

RSS 2.0