30 januariBella i arbetstagen , massor med tulpanbuketter gör vi varje dag nu . De ska skickas med bud eller är beställningar som ska hämtas och så ska vi helst hinna förproducera så att det finns till försäljning.


En fin lite mindre brudbukett som Bella gjorde i lördags.


Vendelarosor och ranunkler.

Vårigt...primula i 2haves fina kruka.

KransVisst är den vacker , man kan ju använda många olika sorters blommor för att "dekorera" gypsofilakransen , här vit phalanopsis . När min lilla mamma begravdes för några år sedan använde vi passiflora , det var någon vecka efter midsommar och det blev så fint med de blå och gröna nyanserna till allt det vita .  

Skynda fynda...

Nu har vi HALVA priset på allt svart , lila och mörkgrönt i IB Laursens mynteserie !!!


Vita brudbuketter...rund och kompakt , vit pion , asclepias , bovardia , lisianthus , ros , veronica , vackertlik den förra , vit fresia , den goa gröna bollen är en nejlika som som heter green trick , vi brukar kalla den för busnejlika , jag tror att vi alla har den som en favorit , den är bara för dyr ibland. Det speciella med denna buketten är ju annars den cerisa germinian som sticker ut lite fint .
en droppformad bukett i en snygg hjärtform gjord av hängbjörk . Här har Emelie och Lottie kört lite teamwork , Emelie har gjort den fina buketten där jag tycker att dahlian är så läcker och Lottie har gjort hjärt formen.
De silvergråa tonerna lyfter det vita och samtidigt blir det en fin mjuk känsla av de detaljerna.
Emelie har gjort alla de här buketterna ,  välkommen in och prata med henne om du går i giftastankar !  


Just nu i butiken...


Ett nytt fat från IC LauringVackert!En lite speciell sorts Mimosa
Vit syren

Kom in till oss och låt dig inspireras!


Inför Alla hjärtans dag...


Vårigt...vårlökar , finns det nåt charmigare , ibland kan jag tycka att de är nästan lika fina som lökar som när de blommar för fullt. Tänk vilken livskraft det är. Lökar planterade i klarglas har ju varit poppis i några år nu , jag tror att vi är många som gärna har det i vår också.Engelsk pelargon , den första pelargonsorten för året , riktigt ljuvlig blommning bjuder den på . Den är ju så läcker med sina stora frodiga blommor.Hortensia , hur fin är inte den , här kan man verkligen prata ljuvlighet. Den kan ju nästan bli för mycket i en prålig kruka men spelar utmärkt huvudrollen i en lite stramare kruka . Allra finast kanske i en lite ruff och klumpig kruka , det blir ju så fina kontraster då. Glöm bara inte bort att vattna den , så är den perfekt att ha ute i sommar. Saint paulia är en lite mer lågmäld vår krukväxt , de finns ju nästan hela året nu men är ju allra bäst så här års. Våra är odlade av Mariestadsblommor och är jättefina och så kraftiga. Har du inte provat dem än är det dags nu!!De mår jättebra planterade tillsammans med andra växter , allra bäst mår de när de får vara tillsammans med andra Paulier. Det är en riktigt bra ide att plantera ihop flera stycken!!
 

Tomtar på loftet och ugglor i mossen...

...tomtarna (de få vi har ) är på lagret och ugglorna är på Blomsterhallen i Skövde menar jag!fotat utifrån i torsdagskväll, våra kära grannar speglas lite. Ugglorna och ugglekrukorna är i alla fall jättefina. De kommer från 2have. Kom in till oss under januari och säg ; 2have så får du 15% på deras varor!!(kan inte kombineras med andra rabatter)äpplena och pärona kommer också därifrån!

Imorgon , måndag , ska vi fylla affären med massa nya fräscha krukväxter.
Ta 3 betala för 2 är vad som gäller , så skynda fynda. Det blir så tomt i fönstren när man plockar bort julsakerna..
så nu behöver man snygga till det lite. 


 
Ny emaljserie som vi precis packat upp, kommer från Gustafsson, den kommer bli riktigt fin till lökväxterna.

Trots att det är underbart med alla vårväxter och allt annat vårigt som vi får hem nu är det ju bara januari och vi har hela februari kvar, så vi är många som undrar ;ja, ja , snö eller inte , tulpanfrossan vi hade i fredags och lördags gjorde succe, återkommer varje fredag-lördag i januari. Tulpaner kan man ju inte få för mycket av så här års !
Välkommen in till oss !


En personlig hälsning..


Höstigt och lite personligt till en man som ägnat en stor del av sitt liv till odling, både yrkesmässigt och privat.En blå hälsning... inte så vanligt, oftast blandar man in vita blommor i det blåa, men detta är så fint tycker jag.

jag tränar....

Första gången helt själv, får se om jag kan!??Lite interiörbilder;


Ib Laursens Mynteserie, en favorit, nyheter är på väg in om några veckor, riktigt fina nya delar, så välkomna in och titta!En vit skyltningAzaleor

Går du i giftastankar?

Lite inspiration för att visa vad vi kan göra. Vi får ofta frågan ; Vad kostar en brudbukett? Det är omöjligt att svara på den frågan. En brudbukett kan se ut på lika många olika sätt som det finns brudar. Den frågan måste alltså besvaras med många motfrågor. Lite smakprov i olika prisklasser.
2have

Så mycket fint det har kommit hem. Jag blir så glad, riktigt roligt att visa!!

Kolla kaktusen, något för den som inte vill vattna!


Träblommorna är nice också men det är klart att allra finnast blir pärlhyacinten när den blommar.


Underbara tulpaner....


 "Special" tulpanerna har anlänt och vi har vårkänslor så att det spritter i hela kroppen.


White liberstar - En riktig pussmun tulpan! En favorit hos oss och kunderna.
Tyvärr har den en kort säsong. Så passa på!

 
En riktigt läcker franstulpan! Glömde namnet men vi har två snarlika sorter.
En riktig sötnos.Adrem, en sor och ståtlig tulpan i härlig varm ton. Den gillar vi också.
Detta är denna veckans godingar, mer nästa vecka. Det gäller att passa på
säsongen är ganska kort!!!

Haha

Hur fel hade inte jag. Alla sa:du kommer inte att hinna, det fixar du inte! Så rätt,så rätt .Jag ville men orkade och hann inte. Mycket beror ju så klart på att jag fortfarande inte bemästrar denna konst ännu utan måste ha hjälp av döttrarna som ju inte alltid har tid när jag har tid. Nog om detta .Jag har inte gett upp!! Nytt år,nya tag!! Nu inventerar vi för fullt! Det är inte roligt, men det måste göras. Men i veckan kommer vårnyheter:först ut, in menar jag, är 2have! Jättemysiga och roliga grejer. IC Laurings vårgrejer står näst på tur, jättemycket läckert. IB Laursens Mynteserie kommer med fina nyheter. Nu ska det bli så roligt att städa bort julen från affären (vi behöver verkligen storstäda) och göra fräscht igen.
Vårfräscha bilder kommer snart!!! Hoppas dock på lite roligare vinterväder utomhus, det är ju långt tills det blir vår.

Gott Nytt År och lev välHär kommer några bilder från julen på BlomsterhallenRSS 2.0