Knoppar

 
Små knoppar som måste rensas bort för att man ska kunna hantera delfiniumen, se så fina de blev efter ett par dagar i vas. Till komposten kommer de ju ändå tids nog. Att Skövde kommuns kompostavfall säljs som jord på soptippen är bra tycker jag, hur i all världen man nu ska transporter hem de behållarna.
Har för ovanlighetens skull fått både lördag och söndag ledigt, Lyx!!  Det innebär både tid för vila och lite tid att röja i röran här hemma. Vi har ett projekt på gång som gör att det inte blir så mycket ledig tid imorgon. Berättar mer senare men har du tänkt åka till Hjo och gå på Slöjdmässan i helgen , då kanske detta kan vara något för dig. Återkommer med mer info imorgon!!Sov så gott och ha en fin vilodag!

Midsommarkransen...

 
..har klarat sig bra ute på trädgårdsbordet men nu har den nog gjort sitt för i år. Nu längtar vi efter att sommaren ska börja på riktigt, det känns som juni bara har försvunnit i grått regn. Längtar efter att kunna slappa utomhus när man kommer hem från jobbet. Hoppet är det sista som överger människan sägs det. Hur som helst,så är Lobelian fin i zinkkannan, riktigt somrigt.Har varit en populär liten plantering. Finns fortfarande några små kvar, finns även i en större storlek.Imorgon ska vi köra lite plantrea och även ha kanonpris på STORA ljusgula underbara snittliljor. Välkommen in till oss!!

Hemma

 
Soligt på vårt köksbord, årets första. Tyvärr inte egen odling, har fått dem av en vän. Nån gång i framtiden när jag är pensionär så kanske.....men just nu är jag så glad när jag får så här fina blommor. Det kommer mera...
 
 
 
fick också årets första luktärter. De hade satt lite fart i dag när solen äntligen sken. Ännu en riktig favorit. Det verkar som om jag tycker om blommor!!
 

När det var ljust gick det bättre

 
Igår kväll försökte jag fota de här älsklingarna, det var bara det att det var nattsvart så det blev inte bra. Det gick bättre nu.
 
 
 
 
Scabiosa, har varit en av mina riktiga sommarfavoriter så länge jag kan minnas. Är man uppvuxen i en jordhög så är man. Blommorna är underbara men knopparna är inte sämre, är en sån där människa som älskar knoppar!!
 
 
 
 

Morgonsysslor

 
Akito, Avalach, White Naomi,olika vita rosor,till helgens brudar, veckans sorgbinderi och förståss till försäljning och order.Bland de första Aconitum vi köpt , de har varit dyra.Mycket morgonjobb med att reda ut vad som ska ställas undan till vad.
 
 
Två sorters Allium, vit Phlox.
 
 
Vit Agapantus, vit Campanula, gul "Blåklint". Fint och somrigt. Det är så härligt med sommarblommor.
 
 
Om gräs tycker vi mycket......många fina sorter finns det.
 
 
 
Vår snittblommor , ja våra växter också, kommer från Gustafssons Blommor här i Skövde. Vi har det bra vi som har en fullsortimentsgrossist så nära!!
 
 
 
 

Fruktigt

 
Var ute i trädgården och försökte fota lite, gick inget bra. Får prova igen nån annan gång. Man får ju inte ge sig. Kollade igenom lite gamla mappar och hittade den här bilden .Så här ser det ofta ut hemma hos oss när vi är några stycken som äter middag tillsammans på helgen. Alltid gott och fräscht, gärna med råkräm till. Ja, ja , nu ska jag inte äta nåt mer utan sova. Vi hörs, ha det så gott!

Snygg

 
Tog bilderna tidigt idag på morgonen när jag kom till butiken. Lika bra att vända blicken bort från fönstren, hur grått har det inte varit idag och som det regnat. Det är tur att man inte har semester!! Man kan lika gärna jobba, fast när det är sånt här "sjusovarväder" önskar jag ofta att jag var ledig och fick ligga hemma på soffan och läsa och lyssna på regnet som smattrar mot taket och kika ut på det gråa och våta och vara tacksam för att man kan vara inomhus och ha det varmt och mysigt. Men, men, jag var på jobbet. Har försökt komma ikapp med lite tråkigt pappersarbete,det gick så där, finns en hel del kvar att göra där. Vi har börjat gå igenom lite vårgrejer och ska försöka få ihop lite midsommarrea, så nu gäller det, Skynda-Fynda!!!Ha en bra kväll så ses vi nån dag!

Lite nytt

 
Det blev några timmars jobb igår , söndag (igen) vi var tvugna att ändra om igen och nog blev det ganska fint.
 
 

Brudbuketter

 
Lite buketter från vår brudvisning i våras.
 
 
Rosor, Viburnum, Fresia, Pion, Echeveria, Passiflora
 
 
 
Pioner, Luktärt, Viburnum, Astrantia
 
 
 
 
 
 

Brudbuketter

 
Som vanligt är det svårt att hinna med att fota men det här är från helgen före midsommar, två av dem kom vi ihåg att ta bild på.
 
 

Trevligt

 
Riktigt trevligt sällskap hem fick jag för ett tag sen....det kan väl inte bli mycket bättre
 
 
Solsken!!

Till någon som är älskad och saknad


Lite mer midsommar

 
I mammas stora jacka, ja det var ju ingen överdriven värme, men gott blev det.
 
 
Inne i köksvärmen väntade hemmagjord glass...
 
 
 
..och annat godis. Det blir lite märkligt här, det har blivit väldigt komplicerat med ändringarna de gjort, datorer är ju inte min grej så vi får väl se hur jag reder ut det.
 
 
 

Midsommarkransar

 
Det har gjorts ett antal kransar på Blomsterhallen igår och idag. Några av våra trogna kursdeltagare sen tidigare gjorde fina midsommarkransar igår kväll. Det blev inte till håret utan större kransar att lägga på bord eller hänga på väggen/dörren. Riktigt fina blev de.
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin midsommarhelg!

OrderEn av förmedlingsordrarna idag skulle innehålla något som doftade, något gult och vara somrig, så här blev den.Gulklövern blev nästan vit på fotot men är ju ljust, ljust gul. Det är så fräschst med gult. Hoppas mottagaren blev glad.

Lite butiksbilderUtanför idag.

BuketterSomriga buketter med olika karaktär

Kurskväll


Hårkrans

En riktigt midsomrig hårkrans med blåklint hade vi på beställning idag. 

Midsommarkransar

Är det någon mer där ute som vill göra midsommarkransar i nästa vecka?? Hör av er!

En kväll i Juni

Några sparade, det är så fint inne i småvaser.Snart blommar det!En kväll i Juni.

FotbollÄmnet bör väl tas upp även här, men det finns de som är lite undrande.

Favoriter

Den här riktigt blå tisteln är en av mina favoriter, det finns andra som står längre i vas, men färgen...!!


JasminNy, i alla fall för oss.Väldigt fin!!

Lite butiksbilderNu blommar glasburken.


Favorit i repris.

Inte en ledig dag......blev det denna söndag heller, tomt i butiken och dåligt med tid måndag morgon eftersom det är två begravningar då och det första ska vara levererat före kl.10:00. Då får man jobba söndagar också antingen man vill eller inte, tycker ju förstås att man behöver en vilodag i veckan men så här års är det svårt att få till det när man jobbar i blomsterbranchen, vet att det var många som arbetade idag.
Gustafssons blommor i Skövde är vår grossist så det var dit vi åkte och plockade ihop ett rejält lass som vi får in imorgon. Snittblommor, krukväxter och uteblommor, allt behövde fyllas på. Mycket fint hittade vi så nu blir det några timmars arbete med att göra iordning butiken efter studentveckan.Nu är det verkligen piontider, fin kvalite och bra priser, så om du gillar pioner är det nu du ska frossa!!Vita lövkojor är ju också väldigt somrigt och vackert. Alla klarar dock inte doften. Kanske några i en vas på altanbordet kan vara lösningen.Lite brudslöja ihop med några röda rosor är verkligen inte min favorit men det finns ju andra sätt att använda den och så här är det ju vackert.

StudentSom vanligt mycket folk när studenterna drar fram på stadens gator, det är svårt att missa dem , det hörs när de kommer. Grattis till alla Skövdes studenter och Lycka till !!


Rött och vittSnart är det midsommar, då är det fräscht med rött och vitt, så trots studenttider och mycket blå-gult har vi lite
annat också.Läcker paprika , klar att äta,  nu fattas bara solen och värmen för att den fortsatta skörden ska bli god.Olika sorters pelargoner, alltid somrigt!

Lite planteringar i Mynte också så klart !

FörsommarfintJag tycker det blir så fint när man använder årstidens blommor och färger, allt har ju verkligen sin tjusning.Fint med några allium i det blå-vita.Låga, lite kuddformade dekorationer är så fint. Till det lite mjuka, skira försommarfina stämmer det så bra.
Många begravningar i studentdagarna kräver lite extra planering för att allt ska klaffa och få plats.Det blir inte så mycket tid till att fota när det är bråttom hela tiden, men det mesta begravningsbinderiet denna veckan har varit så här ljuvligt årstidsfint.

KyrkparkenPrecis utanför butiken ligger Skövde kyrkpark, fylld med stora gamla träd och fågelsång. Man behöver inte ta många steg in i parken för att vara i en lite annan värld,en oas.

Allium är en av mina vårfavoriter, det är en så läcker snittblomma så här års. Man får ju inte plocka de som växer här men man kan köpa hos oss!!

I vårt vardagsrumLite nya blommor hemma

3 dagarSå här fin är hon den lilla nya. Mormor....för andra gången på mindre än fyra månader....det är fantastiskt.
Små underverk, Gud skydde er!

RSS 2.0