Hjo.....men visst!

I vårt vardagsrumFattas det inte något (förutom städningen)???Lite blommor, det är de som alltid blir det där lilla extra. Som tur var fanns det lite över som fick följa med den här lite trötta mamman hem. Det har varit en helg med mycket jobb, men också lite tid att få sitta ute i trädgården och äta och mysa lite med familjen.Nu är det dags för vila och sömn innan en ny vecka drar igång. Sov Gott!

Majkväll

Mina gamla aklejor, lovely, de finns lite överallt och varje år rycker jag bort någon vilsekommen, fast först när de blommat och helst innan de sprider sina frö, det kan bli för mycket av det goda ...eller?Löjtnantshjärtan, ännu en favorit.Rörlig fågelskrämma, hoppas den hjälper. Finns att köpa på Blomsterhallen .

Tvära kastLite trött efter en hektisk dag på jobbet, satt och kollade på lite äldre bilder och hittade den här fina kistdekorationen med lite annan form. Rosor, pioner, daggkåpa och gloriosa, somrigt och väldigt vackert. Begravningar och bröllop, nästan varje fredag börjar med begravningsbinderier som ska kollas, handbuketter som ska göras och sen ska allt köras ut till rätt ställe. Sen brukar det vara dags att turas om att ta lunch och sedan ska det börjas med brudbuketter och andra beställningar till fester av det lite gladare slaget. Det gäller att hänga med i svängarna. Eftersom livet är ständig förändring och vi använder blommor i livets alla skeden blir ju våra dagar minst sagt omväxlande. Det gör ju att vårt arbete blir extra "roligt". Det känns meningsfullt att få möta människor i både glädje och sorg. Det finns sådana stunder som finns kvar hos en för alltid, kanske särskilt de svåra gångerna, de gångerna när man kanske inte riktigt vet vad man ska säga för att sorgen är så stor. 
Det är ju Mors Dag på söndag, det brukar innebära en hektisk lördag, hoppas det blir så imorgon också. Nog är lilla Mor värd en fin blomma. Ska sätta något fint på min mammas grav, det blir samtidigt till min mormor och farmor också eftersom vi har en familjegrav.

BrudbuketterLite bilder från vår brudhelg.Vi har mängder med fina bilder, det krävs bara en ledig dag för att få lite ordning och reda, och det vet ju ingen när det blir någon sådan nu i vår egen "babyboom" men snart har yngsta dottern sommarlov och då kanske hon kan förbarma sig . Hon har ju tagit en del av fotona och dess
utom agerat brud så hon är redan involverad.En helt underbar bukett. Emelie ville så gärna göra en brudbukett av tulpaner så med vägledning av henne blev det en av våra floristelever som band denna. Elin går på Skövde Praktiska och är hos oss ett par dagar i veckan.
En creamfärgad dubbel tulpan med några Phalanopsisklockor, så fint. Hoppas att någon vårbrud kan tänka sig något sådant nån gång. Det finns ju andra fina sorters blommor till brudbuketter än rosor!!En till rund, bunden i handen,  bukett från det vit bordet. Pion, ros, fresia, bouvardia, luktärt och dubbla chryssantemun och så några viburnumbollar, det kan inte bli fel. Lite band och pärlor blir det extra piffet.

Som sagt, det kommer mera....men inte ikväll, nu är det dags att sova så man är produktiv, pigg och trevlig imorgon!! Sov gott!

Vad väljer Du.....ska Mamman få en pelargon......eller en Phalanopsis......eller blir det kanske en bukett? Vad Du än väljer kan Du hitta det hos oss. Vi kommer att under fredag,lördag
och söndag ha många olika Mors dags buketter för 149:- det kommer att finnas något för alla "sorters" mammor.
Som vanligt har vi också planteringar och snittarrangemang och mycket fint till de där härliga uteplatserna som
lockar så här års. Någonting fint att sätta på graven vill man ju också ha till Mors dag.
Välkommen till oss!

SkyltningMer eller mindre tänkvärt....

Hos Lottie och Björnmurgrönsviolerna blommar i köket

Lottie tycker om mönster..

och Björn, han tycker om fiske.
Tack för en härlig dag.

Nu är det snart dags att sova och samla krafter för veckan som kommer. Det bör bli
en tidig start på måndagen. Nu gäller det att ladda för Mors dag, vi måste hitta mycket
fint till butiken så att alla Kära Mammor får något extra. Först ska vi åka till
Gustafssons blommor och plocka ut krukväxter och fina uteväxter och plantor, sen snabbt till affären
för att beställa snittblommor från Holland som vi sen också får från Gustafssons. Det är väldigt smidigt
att kunna beställa snitten själv från Holland,direkt från auktionen. Utifrån det planerar vi sen vad vi
gör för buketter. Naturligtvis är det jätteviktigt att hålla koll på vad vi har för beställningar, både
till brud och begravningsbinderi.
Ser fram mot en vecka med mycket roligt jobb!!
Välkommen till oss!

En härlig dag på landetgamla lagårdar, det är fint degullvivorna växer mot jordkällaren


det gamla päronträdet, så fint, så fint

PionNu är jag så trött, så trött, då kan man behöva se på nåt fint innan man sover.
God natt, sov så gott och tack alla mina goa tjejer för idag!!

BrudbukettLjuslila luktärter ingick i förra helgens brudbukett, lovely!!pioner också..hortensia, fresia och rosor. Hjärtan på tråd är alltid fint i brudbuketter. Lycka till önskar vi brudparet!

Gräsligt fint

 

Kolla så bra det blev, 18 st planteringar har vi gjort till läckra Restaurang Glädje här i Skövde.
Lådorna har de designat och tillverkat själva, de står runt deras uteservering, det är verkligen jättesnyggt.
Jag ska gå dit och fota så att ni får se. Vi planterade olika sorters gräs, några vita Cosmos, några stora Hedera
och 96 st smultron.Om nån månad när det har fått växa till sig kommer det att bli en lummig oas.
Jag har ju jobbat många år i restaurangbranschen och tycker att det är alldeles särskilt roligt med blommor 
och inredningar till de miljöerna, det betydet ju så oerhört mycket när man bedriver alla former av matservering.
En riktigt bra sommar önskar vi er på Glädje!

VäggskåpDetta metallskåpet kan man ställa mot en vägg som vi gjort här, det skulle ju vara jättefint att ha det utomhus på en veranda eller liknande. Sen är det bara att plocka in allt fint man har. Kommer från Ib Laursen! Vi har fått hem mer vitt porslin i Mynte också. En ny fin burk med lock bland annat. Snart är det Mors dag!!!Vi börjar ladda med mysiga gåvor till lilla mor. Välkommen till oss!

BellisDe sista Bellisarna för i år. Det går fort.Visst är de söta.

BlommigtLite pimpning ......här får krukan stå för pimpet.....den blå är inte fel den heller.

UtomhusLite skitig blir man när man jobbar med blommor. Det gör ju inte så mycket, bara det blir bra !!!!

I min trädgård


Hittade en enda Pingstlilja i den lite vildvuxna kanten mot grannen.
Den hade gott sällskap av några små söta botaniska tulpaner .Gott om brännässlor är det där också , jag skulle behöva krypa runt på knä där ett tag . Får se hur vädret blir i veckan och om jag kan komma hem i så pass tid nån kväll i veckan så jag orkar rycka lite ogräs där. För två år sen planterade jag två stycken Bambu där mot planket och en av dem har överlevt. Den passar ju egentligen inte alls i vår gamla trädgård men är fin där trots att den är en främmande fågel. Löjtnandshjärtat är på god väg också , härligt!! 


Livet i trädgården är hårt när man år efter år tampas med blåst, regn, snö och kyla ...

SommarVisst längtar man till sommarens saftkalas sådana dagar som idag ! Lite till får vi nog ändå vänta , det är ju bara tidig Maj ännu. Saften har jag köpt på underbara Njuta här i Hjo.

LyktaSomrig och fin lykta, finns i grått också  

ViolFörälskad.....så fin Viol . Det blir ju så läckert i den gråa krukan. Längre fram i sommar är det  bra att flytta
ur den ur krukan , med stor rotklump , och ge den ett nytt hem i en rabatt så den hinner etablera sig där innan hösten kommer.

CampanulaUnderbara Campanulaklockor i vas. Somrigt,vitt och vackert. Vi har dem hemma i rosa också , de är fina de med men de vita är underbara!!


Mynte


Rosa Mynteporslin hör till i ett tjejigt hem.(detta är fotat hos någon betydligt yngre, är inte längre så tjejig av mej) Det är långa väntetider på Mynteporslinet just nu men som tur är hade vi laddat med det rosa , det är fortfarande den färg vi säljer mest!!!
De söta marängerna kommer från Njuta i Hjo. Skärbrädorna gillar jag , har alltid tyckt om och använt porslinsskärbrädor. Jag har fina vita gamla och danska typ 70-tals som jag använder som uppläggningsfat.Det blir så snyggt att duka med dem. Piskeskålen har blivit en av mina riktiga favoriter i köket ,använder den till
allt.Jag gillar inte plast , det är så mycket fräschare med porslin.
 Ljuvligheter !!!

Vår Magnolia hemma i trädgården , visst är den underbar. Knopparna har varit så stora de har bara väntat på värmen. Nu är de som allra vackrast , helst skulle man vara lite ledig och sitta och titta på den och bara njuta . Det blir ju inte så i år heller så det gäller att gå en sväng varje kväll och kolla till den. Underbart är kort,alldeles för kort. Kanske är det därför det är så speciellt, om allt ljuvligt på våren hade funnits hela året hade det ju inte varit något särskilt. De veckor vi har framför oss nu är ju årets ljuvligaste, som vanligt är det en arbetsam tid för oss, så det gäller att ta vara på stunderna. Hoppas Du kan hitta lite tid att njuta !!

RSS 2.0