All helgona skyltfönster

 
Inget vidare med inlägg blir det, lite bilder från ikväll, alltid ett vitt fönster till denna helgen , en tradition sedan många år. Vita julstjärnor, Mariestadsodlade naturligtvis. Så härligt att få sälja så mycket krukväxter som är odlade bara några mil härifrån. En lite nyare sort , hade bara sett den i olika rosa nyanser tidigare men blev väldigt kär i denna riktigt vita fina. Hoya Linearis som blommar är inte fel det heller även om de är odlade i Danmark. Vita änglar också, många sätter vi i gravsmyckningen.
Tack för titten, hoppas Du har det bra.
Charlotte

Söndagskväll

 
Ja , ja , två bilder blev det i alla fall från sista kurskvällen. Goa och intresserade tjejer som gjorde fina arbeten.
Välkomna tillbaka om ni har lust.
Veckan har bara försvunnit i rasande fart och så sitter jag här igen en söndagskväll. Det blev en full arbetsdag i dag med , vill helst inte jobba söndag också men ibland måste man. Vi har förberett för veckan som kommer, ändrat om i affären eftersom vi sålde en stor hylla i lördags. Shoppat nya fräscha krukväxter som kommer imorgon bitti. Mycket vitt till vårt Alla helgon fönster. En ny kritvit småblommig julstjärna , vacker! Så nu gäller det att sova lite och hämta nya krafter. Måste försöka fota lite av det nya imorgon , vi får väl se hur det går med det...
Ha en bra veckan!! Charlotte

Sista höstfärgerna??

 
Bara en snabb kvällshälsning , tiden räcker inte riktigt till. Vi har mycket att göra och är inte så många som gör det. Vilket väder det varit i eftermiddag och nu i kväll. Sol , svart himel , åska , hagel, kraftiga vindbyar...nu faller de sista löven. Än så länge är det varmt och ombonat inne med höstfärger.
Nu är det gravsmyckning som gäller för vår del , det går åt lika fort som vi hinner gör iordning.
För dig som gillar snittblommor i stora eller små vaser hemma till helgen är det läge att shoppa loss , massor av fina , lite ovanliga buntvaror har vi fått hem och i morgon eftermiddag kommer de första tulpanbuntarna!!
Ha det nu så bra och tack för titten.
Charlotte

Kvällsarbete

 
God afton , då var måndagen snart slut , vi har hunnit tömma ett skyltfönster , där ska det bli vita blommor och änglar , som vi alltid har så här års. En del traditioner vill man allt hålla vid liv. Uttrycket blir ju alltid olika ändå år från år. Innan det är sovdags måste jag beställa blommor från Holland , fick en stor order i eftermiddags så då börjar jag nu och kompleterar i morgonbitti.  Ha det så bra !
Charlotte

Kväll

 
Lite nytt har det kommit upp och mycket kvar att göra ordning på , så tidig start imorgon alltså.
Sov gott!!
Charlotte

Höst i Skövde

 
God förmiddag !
På plats på jobbet , har varit och köpt in lite fina krukväxter tills i morgon bitti och beställt  snittblommor till begravningar  fram i veckan. Lördagen blev mer än en full arbetsdag , efter stängning hade vi en familj här som firade en födelsedag genom att komma hit och göra snitt dekorationer och plantera. Vi hade jättetrevligt och de var glada och nöjda när de gick härifrån.  Det är tråkigt att man inte har tid och ork till mer sånt för det är verkligen mysigt. Tid till lite frågor och funderingar , känner ofta att i vardagen är man lite mer av en jagad höna... Ja ja , sedan var det dags för pappersarbete som måste göras och sen var det bara att åka hem och sova lite. Nu ska vi göra begravningsbinderi tills i morgon förmiddag och så måste vi packa upp varor som kommit hem och vi inte hunnit med.  Ska försöka fota lite av det nya , mycket fint är det!!
Tack för att Du tittade in och ha en fin söndag.
Charlotte

Blomsterlökar

Idag säljer vi ut våra sista lökar, det finns lite botaniska tulpaner kvar,Allium,Pärlhyacinter och Påsk&Pingstliljor.
Olika sorters orkideer till riktigt bra priser!!
Välkomna , vi har öppet till 16:00
Charlotte

A very busy morning

 
Sorgbinderi överallt , så ser det ofta ut på fredagmornarna nu mera. Även om det är begravningar fem dagar i veckan så är det alltid mest till fredagarna. Innan allt är färdigt,alla handbuketter gjorda och märkta och allt levererat till rätt ställe så är det fullt upp. Fredagarna innebär också mycket hämtasbeställningar till olika uppvacktningar och mycket vanliga förmedlingsbud. Det där med att ha butiken presentabel till öppningsdags går så där såna här dagar. Sen rullar dagen på i rasande fart.
 
 
Här var önskemålet; ett hjärta uppbyggt av grenar , hoppas de anhöriga blev nöjda , vi tyckte det blev fint.
 
Tack för att Du tittade in!
Charlotte

Om jag fick fem minuter.....

På en av alla rundor i trädgården, som ska få lilleman att somna. Kom den till mig, bilden av en höstkrans av alla  vissna hortensior som står där ute i trädgården.Började på kransen för en vecka sedan men igår
fick jag tjugo minuter och band SNABBT färdigt min krans medan lilleman sov sött i vagnen.
Men sen var det någon som vakna, tänk om jag fått fem minuter till då skulle jag ha pyntat min krans med nypon... men nu får den hänga där på dörren.
Inte perfekt, men vad i naturen är det...
Lottie 
 

Emelie

 
Idag har våran Emelie jobbat sin sista dag hos oss. Nu går hon vidare mot nya öden och äventyr med egen firma och lite ny inriktning, inte bara blommor utan lite mer handfast inredning också. Vi tackar för åren hos oss och önskar Lycka i det nya livet.(Vi får väl hoppas att alla våra bebisar gör att hon tittar till oss ibland)
Charlotte

Elmia Garden

 
En snabbsväng blev det. Sista dagen innan jul som vi kunde göra nåt annat än jobba tillsammans, jag och mina egna blomstertjejer, blev det en (jobbrelaterad) tur till Jönköping. Som ni ser var det fint och besökarna tyckte det var trevligt!!
En tur till tvättstugan , sen väntar sängen. Ha de!   Charlotte

Hej igen!!

 
X i höstfärger och gärna stora , det är mina oktoberblommor de!!! Klockan är sovdags sedan länge och jag kom nyss hem. Ganska ensam på vägen är man så här dags. En fin räv såg jag , så helt ensam var jag inte. Har startat en maskin med jeans och tröjor, annars blir det svårt imorgon. Nåt att äta ska jag leta fram.  Inga bilder blev det tagna idag heller, håller ju på att packa upp fina saker. Imorgon måste det fram en massa gravsmyckning också!! Det är mycket nu!! Ska försöka komma ihåg att fota lite under kursen imorgon kväll. Lite mål måste man ju ha, får se hur det går!?
Sköt om Dig i höst mörkret!!  Charlotte
 
 

Skövde kommuns näringslivsgala

 
Bilder från Skövde kommuns näringslivsgala. Här sitter vi och ser fram mot en trevlig kväll med god mat. Förväntansfulla!
 
 
Till vår stora glädje gick det ju bra!!!
Tack sötaste Clarie (hoppas jag stavade rätt) för den FINA och GODA tårtan!!!! Mängder av gratulationer fick vi hela dagen igår , av kunderna i butiken  och genom många telefonsamtal. Tack alla ni goa som gläds med oss!  Det är ju vår absoluta målsättning att leva upp till motiveringen av priset!!
Idag är jag hemma och tar hand om de två små , vi ska fira vår 30-åring i eftermiddag!!
Tack för att Du tittade in!!  Charlotte

Jätte,Jätte,Jätte..

...glad , omtumlad och lätt förvirrad. Vi blev Årets butik i Skövde med en helt underbar motivering!!!
Återkommer med lite bilder imorgon!!!!! Sov gott!! Charlotte

Fylld krans

 
En liten kvälls hälsning med bilder på en fin höstig krans. Det är en oasisform som står på ett fat och som fyllts med egensamlat matrial från familjens semestrar vid havet i Danmark. Så fint och en sån go känsla. Ser du bärnstenarna? Efter bara några timmar på kyrkogården har vinden dekorerat med lite höstlöv.
Dags för vila , imorgon är det mycket att göra och en lite spännande kväll, så det blir en extra lång dag!!
Sov Gott! Charlotte
 

Utanför

 
Lite bilder från Shoppinghelgs lördagen. Det är mycke nu. Hörs snart igen!!!

Fredag

 
Tomt på planteringar så Molly kvällspysslade lite innan vi åkte hem.
 
Ulligt - gulligt
 
Pumpigt ,  kolla den rosa , fint!!
 
Dags för vila innan morgonpysslet börjar , tidig start med mycket förberedelser!!
Sov gott och tack för titten.  Charlotte
 

Höstmarknad

 
Nu laddar vi för Höstmarknad, massor av pumpor , kransar , ljung , cyklamen , extrapriser , rea, nyheter ,buketter , planteringar .......läge för ett besök!!!
Öppettider i helgen ; fre 10-19   lör 10-17   sön 12-16
Välkommen till oss på Hertig Johans torg , mitt i Skövde
Du kan ju inte heller missa oss mitt på torget på lördag mellan 11-15 när vi binder kransar ; kom och kolla , få lite råd och tips och förhoppningsvis, massa inspiration!! Hoppas vi ses!  Charlotte

RSS 2.0