Adventsveckan...

Vi jobbar hårt med att få adventsfint i butiken....fönstrena är förtäckta och ikväll ska det julskyltas. Det är shopinghelg i stan och vi har massa bra erbjudanden i butiken.
Bland annat på MYNTE och adventsarrangemang.
 Välkommen!! 
Lottie

Det är något på gång...

Det växer i våra krukor!
 

Hjärta

 

 

Hemma hos Lottie

Kransar och hjärtan av myrten.

RECEPT

På kurserna bjuder vi på lite gott, här kommer receptet som utlovat...
 
Amerikansk lyxfudge från HEMBAKAT
2 1/2 dl pecannötter/valnötter
1/2 dl sötmandel
1msk smör
1nypa salt
300g mjölkchoklad
200g mörkchoklad 70%
1burk kondenseradmjölk 397g
2tsk vaniljsocker
3dl marshmallows skurna i bitar
 
Grovhacka nötter och mandel,  Rosta nötter och mandel i ugnen 175grader i fem-tio minuter,  blanda i smöret i dom varna nötterna så det smälter.
Hacka chokladen och smält över vattenbad, blanda i den kondenserade mjölken. Rör i nötmandel mixen, vaniljsocker, saltet och låt svalna något innan du blandar i marshmallowswn. bred/tryck ut allt i en form med bakplåtspapper (15x25). Låt stela i kylen och skär  sedan i bitar. Förvaras i en burk med lock kylen  

Det är det här Du betalar för...

 
...när Du går på kranskurs , Du slipper städa!!!!!  Att Du sen har en stor fin krans med hem är ju också nice.
Charlotte
 

Det blir nog bra.....

 
..när det blir färdigt!!
 
 
Städning behövs innan vi kan öppna imorgon men det är ju inget nytt. Fixa kan man ju hålla på med hur länge som helst. Färgen är torr , hyllorna uppsatta igen och nya blommor köpte vi imorse.
 
 
Nu ska vi bara hinna plocka fram allt fint! Först ska det sovas. Hoppas Du haft en fin helg , välkommen in till oss om Du har vägarna förbi!!
Charlotte

Adventsljusstake

 
Rekord!! Så här tidigt har jag väl aldrig haft en adventsljusstake iordning. När vi höll på och bar runt grejer nu idag såg jag vilken fin ljustake det skulle bli av denna lådan. Lottie var snäll och fixade den och nu ska den bara hängas upp på väggen i köket. Det blir fort trångt vid köksbordet och i år behöver ingen lyfta undan ljusstaken för mej!!!!  Spikandet får dock Husbandet stå för , man ska ju dela på arbetet hemma.
 
 
Söt va !!
Lång arbetsdag , ute är det mörkt , blåser och regnar. dags att sova.
Tack för att Du tittade in och ha det så bra!
Charlotte

Idag i butiken

 
Så här fint var det nu ikväll när vi gick hem!!!! När vi kommer imorgon och färgen är torr så åker hyllorna upp igen  och så ska vi plocka iordning. Vi har flyttat kassadisken , har pratat om det länge och nu är det gjort!!! Så fort kön till kassan är lång så bromsade den nya kunder i dörren , inte bra. Hoppas detta ska funka bättre. Nu måste vi också få in stora bord med mycket yta att ställa grejer på , vi rear därför två olika möbler imorgon!!!!
 
 
En fin Anthurium
 
 
Bara de "lilla" kvar, de större är sålda..
 
 
Några av de gamla fina hollänska lådorna finns det kvar...
 
 

Idag i butiken

 
God morgon!
Halva priset på alla krukväxter!!!
Krukor , ta 3 betala för 2!!!!!
Fyndläge alltså.
Välkommen !!
Öppet till 14:00 idag!

Idag i butiken

 
Fredagskväll igen ,det går så där med att få fram adventsgrejerna , men vi jobbar på det. Nu på lördag , imorgon alltså , stänger vi kl 14:00 !!! Vi ska göra om lite i butiken så att det blir lite bättre flöde. För att hinna under helgen måste vi stänga lite tidigare. Vi hoppas det ska bli till det bättre med de ändringar vi har planerat.
Idag har vi sålt tomt i snittkylen , men som tur är fick vi en rejäl påfyllning i eftermiddags. En hel del fint och mycket med lite adventskänsla. Super priser på Kalanchoe/Kalandiva dessutom , kolla in Paris!!!
 
Fin !
 
 

Har du glömt...

Du har väl inte glömt att anmäla dig till våran krans kurs. Det finns några platser kvar...
Välkommen 

Nytt och fint

 
Nu kommer det fram , lite för var dag......

Kurser

Nu är det bestämt!!!!!! 
Torsdag 22/11 och Tisdag 11/12 är det kransbindningskurs mellan 18:30 - 20:30.
Kursen kostar 350:- då ingår stomme, många olika sorters vintergrönt material , handledning och lite gott fika.
Pynt tillkommer men som vanligt på våra kurskvällar får Du bra rabatt på allt övrigt Du handlar under kvällen!
12 st platser per tillfälle!! Anmäl dig på tel 0500 415694!!! Vi tar enbart emot anmälan på telefon eller i butiken , då kan vi ha koll så att det inte blir överbokat. Så välkommen att göra Din egen dörrkrans , stor eller liten!!
 
Onsdagen 12/12 mellan 18:30 - 20:30  kör vi en planteringskväll, gör Din/Dina julplantering , kostar 200:- och då tar Du med egen skål , vi står för leca, jord, handledning och lite gott fika!!! Bra rabatt på det du handlar. Anmälan som ovan!!!!
 
Välkommen till oss!
Charlotte

Fars dag

 
Lillan har finskor på!
 
 
Vi blev bjudna på Brunch, gott och mysigt!!
 
 
Fint på köksbordet.
Det har varit skönt med en dag hemma utan jobb, det behövde vi , 80-85 timmars arbetsveckor tar på krafterna. Man orkar inte alltid vara så trevlig. Men nu på onsdag börjar Anna jobba och det ska bli så skönt!!!! Nu när vi klarat av gravsmyckningen och Fars dag måste vi sätta full fart med julen. Alla har så bråttom , mycket frågor om julpynt , men det är klart , många vet att det tar slut fort på en del grejer , lovar , vi ska lägga på ett kol!! På måndag ska vi bestämma datum för kranskurskvällarna(långt ord). Återkommer om detta,
Tack för att Du tittade in , roligt att det är fler och fler som gör det!!
Charlotte
(de rostiga lyktorna finns naturligtvis hos oss)

Dagens hjärta

 
I morgon ska det kläs med murgröna , det kommer bli fint.

Morgon

 
Soligt , klart , kallt och halt var det då...nu är det svart natt och det bara regnar.....
 
 
...ja , ja det är ju november. Nu ska jag köpa blommor , bland annat röd Ilex , sen ska jag sova !!!
Ha det bra . Charlotte

Skövde filmfestival

 
Festivalens färg är grön i år så då ska det så klart vara en grön bukett dit!! 

Innan vi gick hem...

 
..såg det ut så här på det bruna bordet..och på väggen
 
 
I morgon är en annan dag.
Tack för titten.
Charlotte
 
 

Gisselfeld kloster

 
Hur fint som helst!! De har STOR julmarknad i november, 16-18 och 23-25. Förra året besöktes den av 18 000 personer. Tyvärr är det omöjligt för mej att kunna åka på sådana trevligheter , det är bara jobb som gäller , men
det skulle vara roligt, listan på utställare är lång.
Orangeriet är också väldigt vackert, Paradhuset kallas det.
 
Jag som alltid gillat fetbladsväxter , jag trivdes här.
Det finns också en mysig butik.
 
 
Värt ett besök!!
 

Danskt juleträd

 
Fint va !!!
Tack för att Du tittade in !!
Charlotte

Tiden går...

 
Mycket jobb och lite blogg. I fredags morse körde jag begravningsbinderi till kyrkan i Lerdala , det är så väldigt fint där. Underbar kyrka om Du letar efter en kyrka att gifta dig i. Hela denna sidan av Billingen är så vacker, tog snabbaste vägen dit och unnade mej att åka över Berg och Säter tillbka. Underbar natur och så mycket fina hus och gårdar. Jag njuter!
 
Gamla stenmurar , vackert!!!

Krans

 
Många olika sorters gravsmyckningsstilar finns det nu för tiden , mycket fint , men en sån här stor ,lite maffig krans i blandmatrial är allt bra fint!
Granbarr har vi överallt nu och lagom vi sopat upp allt och städat undan lite i nästa vecka så är det snart dags för dörrkransarna!!! Det blir mysigt , men först ska vi allt fira lilla pappa!!! Fars dag nästa helg , glöm inte Pappsen!!
Ha det bra!
Charlotte

Kranskurser

God Morgon!
Mycket frågor om kranskurser , vi har fortfarande inte hunnit sätta datum , vi måste ha koll på att vi är personal så att vår tillvaro funkar. Återkommer så fort vi kan med datum, de blir flera stycken så jag tror att alla ska få plats!! Sköt om Dig. Charlotte

RSS 2.0