Solen skiner

 
Vi har kört, släpat och buret igen. En hel del prismärkning kvar men klockan 11:00 öppnar vi ! Välkomna!!
(OBS, bilden är från förra gången)

Brudbukett

 
Vitt mot creamfärgad droppe, klassiskt
 
 
 
Tärnbukrtten har en guldigare ton
 
 
 
 

Vägbeskrivning

 
En liten karta...

Ni glömmer väl inte bort...

..Att det på söndagen den 29/7 återigen är dags för loppis och lagerrensning!
 
Vi har öppet Söndag 11-16 ( obs inget insläpp före utsatt tid)
 
Håll koll här på bloggen efter nya datum för loppis och dess öppettider.
 
Välkomna!

Ib Laursen

 
 
 
 
 
 
Mycket fint i Mynteserien, kom in och köp , om du säger Mynte i kassan får du 20%. Gäller till och med lördagen
4 augusti!!!

Nytt och fint

 
Fick hem lite nya krukor från 2have idag, har väntat på dem, så fina. Finns i två storlekar.
 
 
 
 
Naturligtvis måste de fram i fönstret direkt, de stora vita är också från 2have och nya för dagen.

Vår trädgård

 
Pelargonerna mår inte så bra i detta ständiga regn, soldyrkare som de är. Inte blir det bättre av att de lever i en så kärlekslös miljö. Jag säger alltid till våra kunder att Pelargonerna mår bra i större krukor med mer jord och mera gödning, får de det här tror ni? Det har de inte fått. Så dåligt som vi skött om trädgården här i år har vi nog aldrig gjort. Sorgligt men sant. Trots dåligt med sol blommar i alla fall Agapantusen fint!
 
 
Hoppas det blommar i era trädgårdar och på era balkonger och att ni tar lite bättre hand om blommorna.
Sköt om Er och männskorna ikring er , det är det viktigaste!!
Charlotte
 

Hortensia och Loppis

 
Ibland är det här inte så roligt, istället för att publiceras försvann mitt inlägg!! Ok, försöker igen. Jo jag skrev just det att det inte bara blev avbrutna blommor med hem utan även några fina Hortensior till soffbordet.
Idag har vi hunnit med ett litet röjande till nästa SÖNDAGs loppis. Vi kommer att ha öppet mellan 11:00-16:00 och före 11:00 släpps ingen in. Vi behöver tiden innan för att göra iordning på allt både ute och inne. Det verkar som det skulle regna till helgen igen men vi får väl hoppas att högtrycket i veckan är så kraftigt att det motar bort regnen. Vi har väl fått så vi klarar oss ett tag. Vi får se hur det blir, men det kan väl knappast regna mer än vad det gjorde förra söndagen vi hade öppet. Regn eller solsken så är ni välkomna till oss på Björkenäs!! 
Ps vi kommer att ha öppet fler gånger i sommar om du inte kan på söndag Ds

Helgblommor

 
En avbruten Clematis fick följa med hem till köksbordet. De har verkligen blivit en favorit, så fina och faktiskt hållbara.
 
 
Ännu en favorit , Nejlikor , det här är en läcker färg , finns många, många att välja på och här kan vi snacka hållbart!!
Ha en fin helg, med eller utan regn !!
Här är det kolsvart , det känns som att det kan kan braka loss när som helst.
Tack och Hej !

Hjärta

 
Ett hjärta till en älskad Mamma, det skulle inte vara ett för stelt hjärta därför är det inte gjort i en färdig form utan hjärtformen är skapad utav blommorna och det gröna. Det sommargröna från trädgården är ett viktigt inslag.
Begravningen var i Jönköping så en av sönerna hämtade den tidigt på morgonen . Familjen är kära vänner till vår familj sedan många år.
 
 
 

vita rosor

 
Snyggt med den hårda kontrasten som de hårda grenarna och det vaxade pappret ger.

Livet

Vilken tur att vi bestämde oss för att inte ha Loppisen öppen denna helgen, det händer hela tiden saker som gör att man inte hinner göra det man har tänkt. När man lever fyra generationer så nära varandra som vi gör och när familjen blir större genom äktenskap och födslar blir det ju fler att ha omsorg om. Det är ju trots allt det viktigaste, att ta hand om varandra. Det andra praktiska livet löser sig alltid på något sätt!
Jag har varit väldigt trött denna veckan och kände att jag bara måste få vara hemma lite och det fick jag!! Trevligaste sällskapet också fick jag också.
 
Fem och en halv månad, det är klart man måste prova att gunga!!
 
 
Världen är så stor så stor , Kalle, Kalle liten , större än du nånsin tror Kalle, Kalle liten.
Det är tur att mormor är med i parken.
 
 

En kväll i Juli

 
Vättern och Himlen

Söndagkväll

En hel vecka har gått sen jag bloggade sist, mycket att göra och de flesta har semester, är mammalediga eller sjuka. Orken har inte räckt till denna veckan. Som tur är fick jag vara lite ledig i lördags (maken har haft 4 veckor semester och jag har jobbat hela tiden) så vi tog en tur till Forsvik och kollade lite på Göta kanal.
 
 
Godaste bullarna finns i Forsvik!!
 
 
Den finaste delen av Göta kanal (på västgötasidan, den enda jag åkt) är från Forsvik till sjön Viken!! Ska berätta mera en annan gång.
Det blir troligtvis ingen Loppis till helgen utan först om två veckor, har inte kommit nån vart med påfyllningen.
Berättar så fort det blir bestämt, beror på hur mycket vi får att göra i veckan, måndag kväll vet vi kanske lite mer. Vårt arbete går inte att planera , vi får ta det som det kommer !
Tack för att Du tittade in , Ha det bra så hörs vi !
Ps. Åk till Forsvik. Ds

Från fredagens begravningsbinderi

 
Ett hjärta fyllt av kärlek....
 
 
Helt i vitt.
 
 
En somrig stående krans
 
 
I kyrkan står den ju naturligtvis inte på en bricka utan direkt på golvet, visst är den fin, Emelie fick göra fritt utifrån sommar och vitt.

Sommarbrudar

 
Helt i vitt, rosor, fresia, dahlia och den underbara rosen green eye, känns som en riktig somrig trädgårdsros.
 
 
Peach avalanch och viburnum.
 
Som alltid till våra brudpar ; Lycka till med Ert stora äventyr (som ju ett äktenskap verkligen är) Allt gott !!

Loppisen

 
Ja nu är den gjord, vår första loppishelg. Det var ju inte bara loppis utan även lagerutförsäljning.
 
 
 
Det där med att ta bilder, ja, ja idag glömde jag kameran hemma. Trötta var vi imorse, vi sålde ju mycket igår och lovade påfyllning tills idag så vi fick göra ett röjande till igårkväll. Regnet eller vad man ska kalla det där som vällde ner imorse gjorde ju allt lite mer komplicerat (skänkte Slöjdmässan en tanke,måste varit väldigt blött för dem) , men det ordnade sig och vi kunde släppa in kön.
Ett JÄTTE stort tack till familjen som gjorde detta möjligt. Vi ska försöka ha öppet några helger till i sommar. Återkommer med tider!! Välkomna tillbaka och tack för goa kommentarer!!

Nu är det laddat

Bara en liten hälsning innan det är dags för sömn. Inga bilder har det blivit men , de kommer !
Nu är det bara att leta sig till Björkenäs, alldeles utanför Hjo , mot Karlsborg. Du kan inte missa det!
Öppet lörd-söndag 11:00-17:00  Välkommen!!

En hel massa grejer blir det..

 
....på loppisen. Det blev några timmars arbete ikväll också. Sakta men säkert blir det nog ordning, men den här veckan vet vi vad vi gör.
Imorgon bitti får vi hem en massa nya snittblommor och krukväxter till butiken. Lite nytt att plantera ute kommer det också. Regnet har gått hårt åt en del utomhus. Dags för vila. Ha det bra så hörs vi! ( det blev blå blommor igen..)

Loppis

 
Vilken rikedom det är att kunna plocka sånt här, yngsta dotterns andra omgång. Den första blev jättegod. Idag har jag fått provsmaka jordgubbs och rabarbersaften, hon har lyckats med den också.
Det blev inget skrivet igår kväll, körde en storstädning i tvättstugan när vi kom hem från förberedelserna för helgens händelse: Loppis!! Vi röjer, slänger och städar för att i helgen kunna ha en loppis som också kommer att erbjuda lite kuriosa och lagerrensning från butiken. Vi kommer att ha öppet lördag-söndag. Vi öppnar kl 11:00. Vägbeskrivning kommer!
Ikväll får det nog bli tidig i säng, gäller att samla krafter för vidare övningar. Vi hörs och ses. Det är roligt att Du tittar in här!
God natt!

RSS 2.0